| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

Spoor bijster

Page history last edited by HugoZalm 14 years, 1 month ago

 


naar programma

 

Conducteurs (1.0-methode)

Conducteurs lopen rond, actief op zoek naar mensen die vragen hebben. Conducteurs lossen vragnen meteen op, verwijzen door naar aanwezige experts of (en dit gebeurt waarschijnlijk het meest) plaatsen de vraag op Twitter (hastag #A20dag #vraag).

     nodig:      - Conducteurs: (3 per 2 uur)

                         10.00 - 11.30 : Bob Kronenburg, Paula van Kampen

                         11.30 - 13.00 : Marga van Rijssel, Livia de Metz, Mieke van Heeswijk

                         14.00 - 16.00 : Anita Smits, Natalie Hensen, Jacolien Hassing

                    - Conducteurspetten: Paula van Kampen heeft er 2 (kijkt voor meer)

                    - Conducteursjassen: oranje vestjes: RWS via Anita Smits (nog geen bevestiging)

                    - Telefoons met twitter: van vraagsteller of eigen (conducteur) telefoon, anders via aanwezige telefoons, PC's of laptops.

 

Psycholoog 2.0 (1.0-methode)

In de hal staat een stoel waarop mensen kunnen plaatsnemen om hun vragen over ambtenaar 2.0 te stellen aan een expert. De psycholoog zit in een stoel ernaast en antwoord. Toeschouwers zijn uiteraard welkom om te luisteren. Max. 5 minuten per persoon. psychologen zitten op een vooraf vastgestelde tijd. Hun "specialisme" wordt vermeld (op aanwezige flip-over) zodat mensen gericht vragen kunnen stellen. Inschrijven is noodzakelijk en gebeurt via de flip-over.

     nodig:     - Psychologen (10 blokken van 30 minuten)

                         10.15 - 10.45 : Kim Spinder

                         10.45 - 11.15 : Bas Baalmans

                         11.15 - 11.45 : Marco Leeuwerink

                         11.45 - 12.15 : Sam van Buuren

                         12.15 - 12.45 : Alex Vermeule

                         14.00 - 14.30 : Davied van Berlo

                         14.30 - 15.00 : Tom Verhoeve

                         15.00 - 15.30 : Arjan Zuidhof

                         15.30 - 16.00 : Diane Dros

                   - 2 stoelen: Ruud zorgt voor 2 regisseursstoelen

                   - Witte stofjas: Marie Louise regelt dit

                   - Flipover: Ruud regelt dit

                   - Zittingstijden psychologen met hun specialisme: Hugo

                   - Intekenlijst (achter zittingstijden op flipover): Hugo 

                   - Wegwijzer (bord) naar spreekruimte psychiater

 

TwitterFountain (2.0-methode)

Alle vragen van die dag (via conducteurs, in workshops, door deelnemers of mensen die niet aanwezig kunnen zijn) worden verzameld op een groot scherm in de marktplaats. Hiervoor worden 2 hashtags gebruikt: #A20dag en #vraag (dit laatste in combinatie met #A20dag). Deelnemers (en vooral ook workshopleiders !) beantwoorden deze vragen via Twitter. De organisatie zorgt voor een overzicht van vragen en antwoorden (via twitterdoc) en spoort mensen aan te antwoorden op openstaande vragen. Dit alles wordt gestuurd vanaf een centrale locatie (spoor bijster). Als er nog een TV scherm over is in de grote zaal, vullen we dit met een twitterfountain van de #A20dag.

     nodig:     - Groot scherm met beamer: aanwezig in grote zaal

                   - PC met Tweetdeck geïnstalleerd: Hugo.

                   - Technische sturing (tweetdeck, twitterdoc): Hugo of ...

                   - Mensen aansporen op onbeantwoorde vragen te reageren: Hugo

 

Mentor (1.0-methode)

Op de A20dag kan je je inschrijven bij een mentor. Die volgt je dan enkele maanden als persoonlijke begeleider. heb je vragen ? bij hem/haar kan je meteen terecht. maar de mentor vraagt ook af en toe hoe het gaat, enz... Zowel mentoren als mentee's (heet dat zo ?) kunnen zich op de dag zelf opgeven. Ter plaatse wordt een match geregeld.

PS: Liefst zouden we dit regelen met de ambtenaar20-gemeenschap. Idee is dan dat ieder (nieuw) lid van de gemeenschap automatisch een mentor toegewezen krijgt (of het lid mag kiezen uit 5 beschikbare mentoren). Dit vraagt wel enige coördinatie met en toestemming van ambtenaar20. Er moeten bijvoorbeeld mentoren gezocht worden, deze moeten begeleid worden, er moeten steeds 5 mentoren beschikbaar zijn voor keuze, ... Tot die tijd regelen we enkel mentoren op de A20dag zelf.

     Nodig:     - inschrijflijsten mentoren en mentee's

                    - systeem om te matchen

                    - opvolgen van koppels (enkel mentoren ?) na A20dag.

 

Hoe om te gaan tagging?

Algemene tag: #a20dag ...

Vraag: #a20dag #vraag ...

 

 

Comments (2)

erikdemmers said

at 4:28 pm on Dec 10, 2009

Soms is het erg handig om op de 'ouderwetse' manier(nieuwsbrief, mail, intranetpagina, etc) een update van ontwikkelingen te ontvangen en te sturen. 2.0 is namnelijk wel heel snel en effectief maar daardoor is het ook relatief eenvoudig iets te missen. Door af en toe een ouderwetse update te verzorgen trek je iedereen weer naar hetzelfde niveau. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je ambtenaren die nog niet into 2.0 zijn er ook bij trekt waardoor het netwerk groeit.
Aardig idee zoi ook kunnen zijn om te kijken op hoeveel intranetten we een dagambtenaar20 pagina zouden kunnen creeeren met centraal geleverde content door de organisatie.

Ruud Zandbergen said

at 5:21 pm on Dec 23, 2009

• 1.0 methode: "conducteurs" (specialisten) laten rondlopen, actief op zoek naar mensen die vragen hebben, door conducteur de vraag op Twitter plaatsen (of verwijzen naar aanwezige expert)
• 1.0 methode: Eén of twee tafels neerzetten, stoel erachter (de "2.0 dokter") OF een divan neerzetten, "2.0 psychiater" in stoel ernaast
• In combi met 2.0 methode: Twitter account: "@spoorbijster" Vragen zijn te stellen aan dit account Twitter en/of hashtag #a20dag (komen ook op de Twitter fountain(s)). Worden beantwoord door conducteurs en iedereen in de zaal. (kan ook na deze dag nog worden gebruikt voor "nazorg"/Henri B)
• Posters ophangen (aanwijzing, verwijzing)
• Beschrijving van SpoorBijster op laten nemen in het Spoorboekje
• Bij inschrijving/binnenkomst iets geven: treinkaartje? Met tekst zoiets als: "plaats uw vraag op Twitter (uitleg…), of kom naar SpoorBijster (tafel/divan), of vraag de conducteurs"
• "crew"/"conducteurs" regelen: i.i.g. verzoeken aan alle sprekers om beschikbaar te zijn (als 2.0 dokter/psychiater) en om vragen te beantwoorden op Twitter. Evt. visueel herkenbaar maken: kleur van badge, rode band om de mouw, stikker op jas, o.i.d.

You don't have permission to comment on this page.